05
juli
2021
|
17:17
Europe/Amsterdam

Nieuw bij Douglas: Rivières de Cartier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toen Maison Cartier in 1847 werd opgericht door Louis-François Cartier kenmerkte het huis zijn eerste sieraden met een diamant, omringt door een hart als symbool voor solidariteit en passie. Naast de prachtige sieraden, hebben ook alle parfums van Cartier hun eigen geschiedenis, mysterie en persoonlijkheid. Cartier parfumeur Mathilde Laurent stelt creaties samen in de kenmerkende stijl van Maison Cartier en neemt daarin haar instinctieve en vrijgevochten visie op parfum mee. Hierin speelt de natuur een centrale rol.

Met de nieuwe geuren Rivières de Cartier, een verzameling van eaux fraîches, legt Mathilde Laurent het leven en de ruwe schoonheid van het water vast. Als men spreekt over water in de parfumerie, spreekt men niet over de moleculaire dimensies of het potentieel voor inspiratie. Men spreekt eerder over de manier waarop een geur wordt versterkt. En het water zelf, wat voegt het toe? Wat kunnen wij ervan leren? Mathilde Laurent weet dat water de eerste spiegel van de mensheid was, een spiegel die ons zuivert en leidt naar zelfbewustzijn. Een spiegel van het leven waarvan bekend is dat het stroomt als een rivier. Water uit de rivier is voor Mathilde een geur. Het draagt de geur van elk element wat het tegenkomt: organisch of mineralen, bladeren, bloemen, wortels, fruit en rotsen. Elk geurig molecuul versmelt met H2O en laat een kleurrijke geurcocktail achter.
 


Insouciance, Allègresse, Luxuriance
Drie rivieren, drie sterke emoties die je onderdompelen
in de natuur, een ode aan het leven.

 

 

Deze drie parfums zijn een eerbetoon aan de natuur en haar rivieren waarmee Cartier het ecosysteem respecteert. Bij het design van de drie hervulbare flacons is het pastelkleurige glas dunner gemaakt waarmee het huis haar ecologische voetafdruk beperkt. Met diezelfde milieudoelstelling in gedachte is de kartonnen verpakking van de geuren verkregen uit duurzaam beheerde bossen en gemaakt uit één stuk materiaal.

Alles op een verantwoordelijke manier: het ontwerp, de flacons en de formules. Het alcoholgehalte is 100% afkomstig van plantaardige ingrediënten zonder kunstmatige kleurstoffen. De samenstelling is van extreem hoge kwaliteit. Het irisconcentraat, de tuberoos en de geranium zijn gekweekt en geoogst volgens de sociale- en milieunormen. De nieuwe Rivières de Cartier geuren symboliseren de inzet voor verantwoordelijkheid van het Maison die al een aantal jaren loopt. Deze belofte is gemaakt gedurende het bestaan van de Cartier geuren.

 

Rivières de Cartier Allègresse
Mooi en vreugdevol, deze rivier straalt sensualiteit uit met een silhouet van tuberoos. De geur bloeit levendig van blad tot blad, petitgrain en bergamot en is besprenkeld met frisse tonen van zwarte bessenknoppen.

 

 

Rivières de Cartier Insouciance
Vrij en zoet, deze zachte rivier schittert stralend licht. Deze geur stroomt van bloem tot bloem, irissen en viooltjes en glinstert onder de koele schaduw van fruitbomen.

 


 

Rivières de Cartier Luxuriance
Rijk en overvloedig, deze rivier ademt natuur. Geurtonen zoals varen, mastiek, eik, rozemarijn en wilde kruiden drijven voorbij. Een bron van botanische frisheid met een vleug geranium die de oorspronkelijke energie versterkt.

 

 

De nieuwe Cartier geuren zijn vanaf nu verkrijgbaar via www.douglas.nl en in de Douglas store voor € 114,66 p.s. 100 ml