06
september
2019
|
17:05
Europe/Amsterdam

meerderheidsbelang in NICHE BEAUTY

Sterke groei in derde kwartaal

• In het derde kwartaal steeg de omzet met 5,7 procent. Dit geeft een boost aan de groei van het fiscale jaar.

• De omzet groeit met 5,1 procent naar ongeveer 2,7 miljard euro, in de eerste maanden van boekjaar 2018/2019.

• E-commerce blijft, met een omzetstijging van 38,9 procent, de belangrijkste drijfveer voor de groei in omzet.

• Tina Müller, Douglas Group CEO: “Door onze #FORWARDBEAUTY-strategie snel en doelmatig te implementeren blijven we onze groei bevorderen en bevestigen wij onze sterke positie in Europa als toonaangevende premium beautyretailer, zowel online als in onze stores.“

 

Nijmegen, 3 september 2019

 

Douglas, Europa’s meest toonaangevende retailer in premium beauty, zette zijn groeitraject voort in de eerste negen maanden van boekjaar 2018/2019. De omzet steeg met 5,1 procent ten opzichte van vorig jaar, naar ongeveer 2,7 miljard euro. Door het implementeren van de #FORWARDBEAUTY-strategie heeft Douglas de omzet succesvol verhoogd binnen alle kanalen. Vooral de e-commerce activiteiten, welke binnen deze strategie van groot belang zijn, blijven de omzetgroei stimuleren met 38,9 procent ten opzichte van voorafgaand jaar.
Tina Müller, Douglas Group CEO: “Ondanks de hevige concurrentie creëert Douglas een groei in omzet binnen alle kanalen en wint Douglas marktaandeel. Dit is het resultaat van de rigoureuze investeringen in onze #FORWARDBEAUTY-strategie. Met name het strategisch belangrijke e-commerce kanaal groeit sterk, deze maakt steeds meer winst en overstijgt zelfs de groei van de markt. We zullen dit jaar voor het eerst meer dan een half miljard euro omzetten in online verkoop.. Dit toont de waarde van onze inspanningen in het kader van de digitalisering, terwijl we met succes onze sterke positie als Europa’s meest toonaangevende retailer in premium beauty uitbreiden, zowel online als in onze stores.”

SALES EN MARGE NEMEN TOE

Vergeleken met het voorgaande jaar, toont bedrijfsvoering verbeteringen aan door aanzienlijke vermindering van buitengewone posten en afwaarderingen. De vrije kasstroom steeg tevens aanzienlijk, met 29,2 procent naar 91 miljoen euro.

STERK DERDE KWARTAAL

Het derde kwartaal van boekjaar 2018/2019 heeft aanzienlijk bijgedragen aan de succesvolle resultaten van de eerste negen maanden van ditzelfde boekjaar. De omzet van Douglas steeg dit kwartaal met 762 miljoen euro, een stijging van 5,7 procent ten opzichte van het vorige jaar. De e-commerce omzet steeg met 44,3 procent, mede doordat Pasen dit jaar in het derde kwartaal viel. Tegelijk heeft Douglas het rendement aanzienlijk verhoogd, oplopend tot 70 miljoen euro. Een stijging van 21,8 procent vergeleken met het voorgaande jaar.

VERDERE UITBREIDING VAN ONLINE ACTIVITEITEN

De online activiteiten blijven het belangrijkste groeigebied van Douglas. De online omzet steeg in de eerste negen maanden naar 459 miljoen euro – 16,9 procent van de totale omzet. Douglas zette de investering van e-commerce activiteiten tijdens de rapportageperiode door. Mede met de verwerving van een meerderheidsbelang in NICHE BEAUTY, een ambitieus online bedrijf voor geselecteerde en exclusieve trendproducten, in augustus. Door deze acquisitie versterkt Douglas zijn positie als Europa’s meest toonaangevende beautyretailer en bouwt Douglas hiermee een online verkoopplatform met een breed bereik.

ONLINE MARKETPLACE - LANCERING OKTOBER 2019

Douglas blijft vooruitgang boeken met de platformstrategie en de voorbereidingen voor de lancering van een open, online marketplace zijn in volle gang. De eerste partners zijn al aan boord en zullen in oktober 2019 worden geïntegreerd, net op tijd voor het begin van de het belangrijke kerstseizoen. Gebruikmakend van deze online marketplace, breidt Douglas zijn positie als eerste contactpunt voor online beauty verder uit. De marketplace zal eerst worden gelanceerd in Duitsland, de thuismarkt van Douglas, voordat het internationaal in fases wordt uitgerold.

GROEI IN ALLE REGIO’S EN GEBIEDEN

In de zeer competitieve thuismarkt van Duitsland verhoogt Douglas de omzet tijdens de eerste negen maanden van het boekjaar met 11,9 procent, en zette de daarmee de opwaartse trend voort. De sterke e-commerce activiteiten bezitten het grootste aandeel van deze omzetgroei, maar ook winkelactiviteiten dragen hieraan bij.

Naast e-commerce realiseert ook het netwerk van stores een omzetgroei in alle regio’s, deze bedroeg 1,0 procent in het derde kwartaal. Douglas ziet kansen voor groei op aantrekkelijke locaties, vooral in grootstedelijke gebieden. Deze kansen worden benut door onder andere winkelrenovaties uit te voeren en nieuwe flagship stores te openen. Tenslotte blijft Douglas uitbreiden op locaties waar een groei plaatsvindt en meer vraag is, voornamelijk in Oost-Europa.